Deprecated: wp_make_content_images_responsive is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /mnt/web201/e1/85/52978485/htdocs/WordPress_01/wp-includes/functions.php on line 4777

Alkaline water

Alkaline water is basisch water met een hoge pH-waarde. De verhoogde pH-waarde van het water ondersteunt het lichaam in het verkrijgen van een goede zuur-base balans.

Om verzuring tegen te gaan is het belangrijk om een alkalisch dieet aan te houden. Maar er is altijd water nodig om het merendeel van de zure afvalstoffen af te voeren. Daarom is het drinken van alkaline water naast alkaliserende voeding zo effectief. Alkaline water is basisch water en ondersteunt optimaal te ontzuren.

Ontzuren met Alkaline Water

Door het dagelijks drinken van alkaline water worden opgebouwde zuren geneutraliseerd. Door Vayuvit pH Booster aan gewoon water toe te voegen krijg je een glas sterk alkaline water. Het is belangrijk om het zo sterk mogelijk te drinken. Water met een waarde tussen de pH9 en pH9,5 is het meest effectief. Drink deze op een zo nuchter mogelijke maag. Alkaline water drinken is de meest effectieve manier van ontzuren. Geen enkel ander voedingsmiddel bezit een vergelijkbare hoge pH-waarde. Daarnaast is voldoende gehydrateerd blijven ook een voorwaarde om goed te kunnen ontgiften. De opgebouwde afvalstoffen moeten immers het lichaam kunnen verlaten. De afvoer van afvalstoffen gaat het meest efficiënt door afvoer via de urine. Water is hierbij de transporteur die de afvalstoffen uit je lichaam vervoert.

Diverse methodes voor het maken van Alkaline water

Er zijn diverse methode om water alkalisch te maken. Variërend van prijsklasse zijn er de ionizers. Dit zijn machines die van gewoon kraanwater alkaline water maken met een hoge pH-waarde. Maar let op alleen de machines in de hogere prijsklasse hebben voldoende capaciteit om gedurende langere tijd alkaline water te produceren met een hoge pH-waarde. De machines die voldoen aan de minimale eisen zijn er vanaf ca. €1400,-.

Daarnaast zijn er diverse filters die water alkalisch maken. Helaas is het in de praktijk meestal niet mogelijk om met deze filters gedurende een langere periode sterk alkalisch water te maken, water met een pH-waarde van +pH-9,5. Bij ‘verzuring’ hebben wij reeds uitgelegd dat de pH-schaal logaritmisch is en dat pH10 900keer meer ontzurend werkt dan pH9. Om effectief te ontzuren is het daarom van belang alkaline water met minimaal +pH9 te drinken. Hoe dichter naar de pH10 des te beter uw zuur base evenwicht wordt ondersteund.

Ionizers vs. pH-druppels
Ionizers zijn mooie machines met meerdere functies. Wanneer het alleen om het ontzuren gaat zijn ionizers en pH-druppels beide effectief. Ze zijn beide in staat om een glas sterk alkaline water te maken. Buiten het feit dat u een flacon pH-druppels gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen zou de aanschafprijs van een ionizer een van de belangrijkere overwegingen kunnen zijn om voor pH-druppels te kiezen.

Menu