Deprecated: wp_make_content_images_responsive is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /mnt/web201/e1/85/52978485/htdocs/WordPress_01/wp-includes/functions.php on line 4777

Bicarbonaat neutraliseert afvalzuren

Bicarbonaat is een lichaamseigen stof. Deze stof zorgt ervoor dat zure afvalstoffen in het lichaam worden geneutraliseerd.

Afname aanmaak bicarbonaat na je 40ste levensjaar

Naast alle ontgiftingsmechanisme waar het lichaam over beschikt is bicarbonaat belangrijk voor het regelen van de zuurgraad in het lichaam. Zoals gezegd wordt deze stof wordt door het lichaam zelf aangemaakt. Maar de aanmaak zal na het 40ste levensjaar drastisch afnemen. Wanneer het lichaam niet meer instaat is om voldoende bicarbonaat te produceren zullen er minder afvalzuren worden geneutraliseerd. Deze afvalzuren kunnen  worden omgezet in een vaste vorm en worden  opgeslagen in een van de zuurdepots waarover het lichaam beschikt. Voorbeeld van een vaste vorm waarin afvalzuren kunnen worden omgezet zijn urinezuren. Deze urinezuren worden  omgezet  in urinezuurkristallen.

Afname na het 40ste levensjaar.
Uit onderzoeken is naar voren gekomen dat de aanmaak van bicarbonaat door het lichaam vanaf het 40ste levensjaar kan gaan afnemen. Dit betekent dat er minder zuren geneutraliseerd worden en dat die zuren zich gaan omzetten in een vast vorm. De aanmaak van bicarbonaat kan gestimuleerd worden door het drinken van sterk alkalisch (basisch) water. Door 3 druppels Vayuvit® pH-druppels aan water toe te voegen heeft u een glas sterk alkalisch water. Daarnaast bevatten Vayuvit® pH-druppels ook nog eens kaliumbicarbonaat. Het drinken van 3 tot 5 glazen alkalisch water per dag zal het lichaam voldoende stimuleren om bicarbonaat aan te maken. Hierdoor kunnen zure afvalstoffen geneutraliseerd worden waardoor ze eenvoudig uit het lichaam verwijderd kunnen worden.

Actief ontzuren kunt u bereiken door dagelijks uw bicarbonaat gehalte in het lichaam te verhogen. Bicarbonaat is de basische buffer die overtollig urinezuren neutraliseert. Door verhoging van deze basische buffer kunnen zuren die in zuurdepots liggen opgeslagen onschadelijk gemaakt worden. Door het onschadelijk maken voorkom je dat urinezuren gaan kristalliseren.  Het drinken van basisch-water met bicarbonaat verhoogt de zuurgraad in de maag. Als reactie hierop wordt er in de maag maagzuur aangemaakt om de zuurgraad weer omlaag te krijgen. Tegelijkertijd wordt via de maagwand bicarbonaat aan het lichaam afgegeven. En dit is weer gunstig voor het zuur base evenwicht.

bicarbonaat neutraliseert afvalzuren

Journal of Gerontology: BIOLOGICAL SCIENCES, 1996, Vol. 51A. No. 1, B91-B99 By Dr. Lynda Frassetto of University of California, San FranciscoBicarbonaat helpt urinezuren en urinezuurkristallen te neutraliseren

Bicarbonaat helpt urinezuren en urinezuurkristallen te neutraliseren

Menu