Ontzuren met Alkaline Water

Ontzuren gaat eenvoudig met alkalisch water. Door het dagelijks drinken van alkaline water worden opgebouwde zuren geneutraliseerd. Door Vayuvit pH Booster aan gewoon water toe te voegen krijg je een glas sterk alkaline water. Het is belangrijk om het zo sterk mogelijk te drinken. Water met een waarde tussen de pH9 en pH9,5 is het meest effectief. Drink deze op een zo nuchter mogelijke maag. Alkaline water drinken is de meest effectieve manier van ontzuren. Geen enkel ander voedingsmiddel bezit een vergelijkbare hoge pH-waarde. Daarnaast is voldoende gehydrateerd blijven ook een voorwaarde om goed te kunnen ontgiften. De opgebouwde afvalstoffen moeten immers het lichaam kunnen verlaten. De afvoer van afvalstoffen gaat het meest efficiënt door afvoer via de urine. Water is hierbij de transporteur die de afvalstoffen uit je lichaam vervoert.

 

Alkaline water

Alkaline water is basisch water met een hoge pH-waarde. De verhoogde pH-waarde van het water ondersteunt het lichaam in het verkrijgen van een goede zuur-base balans. Om verzuring tegen te gaan is het belangrijk om een alkalisch dieet aan te houden. Maar er is altijd water nodig om het merendeel van de zure afvalstoffen af te voeren. Daarom is het drinken van alkaline water naast alkaliserende voeding zo effectief.

 

 

Diverse methodes voor het maken van Alkaline water

Er zijn diverse methode om water alkalisch te maken. Variërend van prijsklasse zijn er de ionizers. Dit zijn machines die van gewoon kraanwater alkaline water maken met een hoge pH-waarde. Maar let op alleen de machines in de hogere prijsklasse hebben voldoende capaciteit om gedurende langere tijd alkaline water te produceren met een hoge pH-waarde. De machines die voldoen aan de minimale eisen zijn er vanaf ca. €1400,-. Mocht u voor een ionizer kiezen kijk dan eens bij Chanson ionizers op de volgende website www.waterionizerkopen.nl De Chanson ionizers zijn de beste in hun prijsklasse en deze importeur geeft uitgebreide garantie.

 

Daarnaast zijn er diverse filters die water alkalisch maken. Helaas is het in de praktijk meestal niet mogelijk om met deze filters gedurende een langere periode sterk alkalisch water te maken, water met een pH-waarde van +pH-9,5. Bij ‘verzuring’ hebben wij reeds uitgelegd dat de pH-schaal logaritmisch is en dat pH10 900keer meer ontzurend werkt dan pH9. Om effectief te ontzuren is het daarom van belang alkaline water met minimaal +pH9 te drinken. Hoe dichter naar de pH10 des te beter uw zuur base evenwicht wordt ondersteund.

 

ionizer of ph druppels   Chanson Ionizers zijn de betere ionizers.

 

Ionizers vs. pH-druppels

Ionizers zijn mooie machines met meerdere functies. Wanneer het alleen om het ontzuren gaat zijn ionizers en pH-druppels beide effectief. Ze zijn beide in staat om een glas sterk alkaline water te maken. Buiten het feit dat u een flacon pH-druppels gemakkelijk overal mee naartoe kunt nemen zou de aanschafprijs van een ionizer een van de belangrijkere overwegingen kunnen zijn om voor pH-druppels te kiezen.

De aanschafprijs van een goede ionizer begint ongeveer bij € 1400,-. Daarbij moet jaarlijks de filters vervangen worden en deze kosten gemiddeld €50,-. Dat maakt dat de machine na 10 jaar € 1900,- heeft gekost. Daarbij komen nog kosten voor periodiek ontkalken en eventuele reparaties.

Een flacon pH-druppels kost als u geen gebruik maakt van de goedkopere 2-, 3-, of 6pack varpakkingen € 18,95 en gaat ca. 2 maanden mee. Dat is in 10 jaar € 1137,-

 

 

 

Filters vs. pH-druppels

De diverse filters (thermos kan of stick) bereiken veelal slechts gedurende een gedeelte van de aangegeven levensduur een hoge pH-waarde. Toch zal deze de pH-waarde van +pH9 vrijwel nooit overstijgen. Dit alleen al zou een reden kunnen zijn om voor pH-druppels te kiezen. Ze zijn wel handig wanneer u voldoende alkalisch bent om als onderhoudsvoorziening te fungeren. Eventueel in combinatie met pH-druppels.

Alkaline water tegen verzuring