Water van levensbelang

Water is essentieel voor iedere levensvorm. Wetenschappers die op zoek zijn naar leven op andere planeten zoeken eerst naar water. Is er geen water, dan is er ook geen leven. De mens bestaat voor 60 tot 80% uit water, afhankelijk van geslacht, gewicht, lichaamsbouw en leeftijd. Ons lichaam is samengesteld uit ongeveer 6 biljoen cellen die elk hoofdzakelijk zijn samengesteld uit water of in water gehuld zijn. Water is verantwoordelijk voor de essentiële activiteiten en voeding van deze cellen. Het voorziet in de behoeften van meer dan 90% van de intracellulaire biochemische reacties.

 

Water van levensbelang

 

Vergelijk je lichaam eens met een vijver vol met koi-karpers. Het water in deze vijver is vergelijkbaar met onze weefselvloeistoffen en de kostbare koi-karpers met onze eveneens kostbare cellen. Een ieder die koi-karpers in een vijver houdt is zich ervan bewust dat de kwaliteit van het water optimaal moet zijn. Hiervoor moet het water regelmatig ververst worden en moet de pH-waarde op een constante pH-waarde gehouden worden. Een abrupte schommeling van de pH-waarde kan desastreuze gevolgen hebben voor de koi-karper. Gelukkig zijn wij er minder gevoelig voor, anders zou een glas cola al funest kunnen zijn. Toch is het zaak om dagelijks voldoende water te drinken en onze pH-waarde licht alkalisch te houden. Al heeft een slechte zuur-base balans niet direct negatieve gevolgen voor onze gezondheid. Toch zal dit op den duur voor klachten gaan zorgen.

 

Water vervult meerdere functies

Water is van fundamenteel belang voor een goede gezondheid. Samenstelling en kwaliteit kunnen grote invloed hebben op het functioneren van het lichaam. Voldoende gehydrateerd blijven is opzich al een prioriteit voor het lichaam. Dehydratie kan al snel lijden tot een tal van gezondheidsproblemen. Bij slechts een gering tekort vermindert onze metabolisme al tot 3%. Mede daarom is gehydrateerd blijven bij afvallen zo belangrijk.

Water:

  • Zuivert
  • Transporteert
  • Reguleert
  • Beschermt
  • Smeert
  • Geleidt
  • Voert afvalstoffen af

 

Water met basisch mineralenconcentraat maakt alkaline water

Door aan gewoon kraanwater Vayuvit® pH-druppels toe te voegen krijg je een glas sterk basisch water. Ook wel alkalisch of alkaline water genoemd. Basisch water is water met een hoge pH-waarde. Door het dagelijks drinken van water met Vayuvit® mineralenconcentraat heb je op eenvoudige wijze een dagelijks detox waarmee je het lichaam ondersteunt zure afvalstoffen te elimineren. Hiermee help je een goed en gezonde pH-balans in stand te houden.

 

Het dagelijks drinken van alkaline water is de meest effectieve manier om te ontgiften. Door dagelijks alkaline water te drinken hydrateer je, ontzuur je en heb je voldoende vocht om giftige afvalstoffen uit het lichaam af te voeren.