Deprecated: wp_make_content_images_responsive is verouderd sinds versie 5.5.0. Gebruik in plaats daarvan wp_filter_content_tags(). in /mnt/web201/e1/85/52978485/htdocs/WordPress_01/wp-includes/functions.php on line 4777

Ontzuren, ontslakken, detoxen

Ontzuren, ontslakken, detoxen zijn allemaal termen voor het reinigen van je lichaam. Met name zure afvalstoffen die opgeslagen zijn in het lichaam dienen van tijd tot tijd, maar liefst permanent uit het lichaam verwijdert te worden. Hierdoor wordt de natuurlijke pH-balans weer in evenwicht gebracht. Een goede zuurgraad van het lichaam is immers van belang voor een goede gezondheid.

urinezuren veroorzaken jicht, nierstenen en andere problemen

Ontgiftingsorganen

Het menselijk lichaam beschikt over diverse ontgiftingsorganen.

Nieren; Tijdens de productie van allerlei stoffen in het lichaam blijven er afvalstoffen over. De nieren verwijderen deze afvalstoffen, inclusief stoffen waaraan het lichaam niets meer heeft zoals overtollige zuren. Gezonde nieren houden het bloed schoon en zullen overtollige stoffen via urine uitscheiden.

Longen; Koolzuur is een bijproduct van het zuurstofmetabolisme en uitgeademd als kooldioxide. Bloed zorgt voor het transport van koolzuur naar de longen. Als er veel koolzuur aanwezig is zal men sneller en dieper gaan ademen, dit zorgt voor een grote afvoercapaciteit.

Huid en slijmvliezen; Via de huid kunnen overtollige zuren uitgescheiden worden. Dit gebeurt via talg- en zweetklieren en gaat vaak gepaard met een zure lichaamsgeur.

Maag- darmsysteem; Via braken kan een teveel aan stoffen die het lichaam liever niet binnen houdt het lichaam verlaten. Maar ook via ontlasting zal het lichaam voor een deel van zure afvalstoffen gereinigd worden.

Alkalische buffers; Om grote en snelle veranderingen in het zuurgraadniveau op te vangen worden buffers aangesproken. Het lichaam zal bij een verhoogde zuurgraad lichaamsmineralen aanspreken om de juiste zuurgraad te behouden. Enkele van deze buffers zijn het skelet, nagels, haren en tanden.

“Ontzuren is het lichaam ontgiften. Vayuvit pH-druppels zijn de meest effectieve pH-druppels verkrijgbaar
die het lichaam ondersteunen de verzuring te neutraliseren”.

Ontgiftingsorganen overbelast

Door een te grote toevoer van zure afvalstoffen zullen de ontgiftingsorganen overbelast geraken. Het lichaam gebruikt nu een van haar ‘trucjes’ om deze zure afvalstoffen, voor de pH-waarde van het lichaam onschadelijk te maken. Zuren worden omgezet in vaste stoffen en opgeslagen in ‘zuurdepots’. Door toepassing van dit “trucje” heeft het geen invloed meer op de pH-waarde. Echter zijn de zure afvalstoffen in vast vorm nog slechter door het lichaam af te voeren. Je kunt je vast wel voorstellen wat de consequenties zullen zijn voor je lichaam als er jarenlang zure afvalstoffen in vast vorm worden opgeslagen.

Afvalzuren opgeslagen in zuurdepots

Bindweefsel, spierweefsel en vetweefsel zijn zuurdepots waar overtollige zuren worden opgeslagen. Vet- spier- en bindweefsel komen in het hele lichaam voor, deze zitten onder de huid en omgeven organen. Deze weefsels kunnen een sterk wisselende pH-waarde hanteren en worden daarom gebruikt om overtollige zuren in op te slaan. Vet rondom organen dient niet alleen als opslagplaats voor zuren, het beschermt de organen ook tegen invloeden van deze zuren. Het is dan ook van belang als men wilt afvallen, om het lichaam in een evenwichtige pH balans te brengen. Want zolang het lichaam vetweefsel nodig heeft om zuren in op te vangen, worden deze vetweefsels niet snel door het lichaam afgestoten en zullen na een dieet snel weer hun oude posities innemen als zuurdepot.

Ontzuren met Alkaline Water

Ontzuren gaat eenvoudig met alkalisch water. Door het dagelijks drinken van alkaline water worden opgebouwde zuren geneutraliseerd. Door Vayuvit pH Booster aan gewoon water toe te voegen krijg je een glas sterk alkaline water. Het is belangrijk om het zo sterk mogelijk te drinken. Water met een waarde tussen de pH9,5 en pH10 is het meest effectief. Hieronder ziet u een tabel met het aantal druppels die men moet toevoegen om een glas sterk alkalisch water te krijgen.

Ontzuren (detoxen) is eigenlijk niets anders dan teruggaan naar de alkalische staat waarin we verkeerden voordat we verzuurd raakten. Gewoon door minder verzurende voedingsstoffen te gebruiken, minder verzurende dranken te drinken, minder stress en minder vervuiling keren we vanzelf terug in een alkalische staat. Als dit eenvoudig voor u is dan hoeft u geen Vayuvit® pH-druppels aan uw (bron)water toe te voegen!! Is dit voor u echter onhaalbaar, dan is er een alternatief om uw pH balans te ondersteunen. Vayuvit® pH-druppels.

Geef verzuring geen kans.
Drink dagelijks alkaline water met pH-druppels van Vayuvit®

Menu